Сливовий пиріг (рецепт)
Сливовий пиріг (рецепт)
Не можу повірити, що я так довго збиралася, щоб нарешті наважитись спекти цей неперевершено-смачний пиріг. Ще минулого літа подружка скинула рецепт. І от сьогодні настав цей день. Рецепт дуже простий, тож почнімо:
- 200 г вершкового масла кімнатної температури
- 2 яйця,
- 2 стакана муки,
- 1 стакан цукру,
- 8-10 слив,
- 0,5 ч. л. розпушувача
- ванільний цукор (1 пакетик),
Приготування: 100гр вершкового масла збиваємо з 0,5 стакана цукру. Додаємо 2 яйця по черзі продовжуючи збивати масу. Додаємо стакан муки з розпушувачем. І добре все це збиваємо. Отримане тісто викладаємо у форму. Зверху щедро викладаємо половинками слив (розрізаною частиною донизу).
Крихти: 100 г масла, стакан муки, 0,5 ст.цукру та ванільний цукор перемішуємо руками поки не отримаємо крихти.
Посипаємо крихтами сливи і запікаємо в духовці приблизно 40 хв. за температури 160 - 180 градусів.
Comments
Post a Comment